Pennun etsijälle

Pennuille etsitään ensisijaisesti rakastavat kodit kunkin yksilöllisten tarpeiden mukaisesti. Toivon etenkin aktiivisten pentujen pääsevän harrastamaan luonteensa sopivalla tavalla. Haluan myös kasvattini terveystarkistettavan. Tämä antaa arvokasta tietoa minulle kasvattajana sekä koko rodulle kotimaassamme ja myös pennun uudelle kodille. Lupaaville kasvateille etsin näyttelyistä kiinnostuneita koteja.

Nana synnytti 3 reipasta pentue 6.10.2024. Pentujen odotetaan syntyvän lokakuun alussa. Tutustu yhdistelmään.
Pennut muuttavat uusiin koteihinsa terveystarkastettuina, sirutettuina, madotettuina ja rekisteröityinä.
Pennut saavat mukaansa pentupaketin, ohjeet yhteisen taipaleen alkuun, sekä kasvattajan tuen.
Miten pennut kasvavat meillä ja miten ne sosiaalistetaan kennelissämme ennen niiden matkaa uusiin koteihin.
Jokainen pentu saa meillä parhaan mahdollisen alun elämälleen, jotta se kasvaa tasapainoiseksi, luottavaiseksi ja hyvinvoivaksi aikuiseksi. Kasvattajan luona pentujen ensimmäiset viikot ovat ratkaisevan tärkeitä, ja siksi panostamme huolellisesti niiden hoitoon, ruokintaan, käsittelyyn ja sosiaalistamiseen.
Pentueen ensimmäiset viikot
Pentujen ensimmäiset elinviikot ovat äärimmäisen tärkeitä niiden tulevalle kehitykselle. Aloitan pentujen sosiaalistamisen varhaisessa vaiheessa. Pentujen sosiaalistumiskausi alkaa noin 3-viikkoisena. Sosiaalistumisikkuna sijoittuu yleensä 3–14 viikon ikään. Tällöin pentu on erityisesti vastaanottavainen uusille kokemuksille. Positiiviset kokemukset sosiaalistumiskaudella ehkäisevät aikuisiän pelkoja, sekä käyttäytymisongelmia. Pennut tottuvat monenlaisiin arkisiin ääniin ja hajuihin. Kuuntelemme myös muita elämän ääniä kaiuttimista, kuten ilotulitteiden ääniä. Kasvaessaan pennuilla on esillä erilaisia leluja, sekä alustoja.
Kun pennut ovat riittävän isompia, alan tutustuttaa niitä ulkomaailmaan. Pennut pääsevät tutustumaan takapihallemme ulkoilmaan ja kuulemaan uusia ääniä ja hajuja turvallisessa ympäristössä. Ne kokevat erilaisia sääolosuhteita, mikä auttaa niitä sopeutumaan ulkoiluun uusissa kodeissa. Pennut pääsevät myös käymään metsässä täysin vieraassa ympäristössä emänsä kanssa. Erilaisilla alustoilla ja maapohjilla kulkeminen auttaa pentujen fysiikan kehitykseen. Pennut pääsevät vierailemaan mahdollisuuksien mukaan esimerkiksi kaveriani luona, tai eläintarvikeliikkeessä. Pyrin varmistamaan, että pennut kasvavat tottuneiksi erilaisiin ympäristöihin ja kehittävät tervettä itsevarmuutta.
Pennut saavat ihmiskontakteja jo pienestä pitäen. Leikkihetket ja hellät käsittelyt ovat osa päivittäistä rutiinia, ja ne vahvistavat pentujen sosiaalisia taitoja. Pentujen kynsiä leikataan säännöllisesti. Pennut saavat myös tutustua myös muihin koiriin ja mahdollisesti erilaisiin eläimiin, kuten kissoihin.
Shibat oppivat varhain sisäsiistiksi. Ensimmäinen shibapentueeni vaati hyvin tomerasti viimeisellä viikolla kasvattajan luona pääsemään tarpeilleen ulos, eikä vahinkoja sisälle juurikaan tullut.
Pennut alkavat totuttelemaan pikkuhiljaa kiinteään ruokaan noin 3–4 viikkoisina. Pennut saavat myös maistella esimerkiksi pehmeitä luita ja lampaan korvia. Viimeisinä viikkoina kasvattajan luona pennut syövät laadukasta täysravinto-kuivaruokaa, sekä raakaruokaa.
Ennen kuin pennut lähtevät uusiin koteihinsa, olemme varmistaneet, että ne ovat saaneet kaikki tarvittavat eväät elämään. Ne ovat kokeneet monenlaisia tilanteita ja ympäristöjä, oppineet perustaitoja ja tottuneet erilaisiin ihmisiin ja ääniin. Näin pennut ovat valmiita sopeutumaan nopeasti uusiin koteihinsa ja liittymään osaksi perhettään.
Tietoa shibaa harkitsevalle
Pennun etsijän ja shibaa miettivän on hyvä tutustua rotuun ja käydä esimerkiksi shibojen yhteislenkeillä, joita järjestetään useammissa kaupungeissa. Shibojen omistajat kertovat usein mielellään rodusta ja omasta yksilöstään. Tämä auttaa pentua harkitsevaa mietinnässään, onko shiba sopiva rotu juuri sinulle.
Paljon tietoa shiboista löytää Suomen shiba ry:n sivuilta. Pennun ostajan on hyvä tutustua mm. rodun terveyteen, luonteeseen ja jalostuksen tavoiteohjelmaan. Suomen shiba ry:n kasvattaja-listalta löydät vastuullisten shibakasvattajien yhteystiedot.